Automower®2024-10-03

Använda Automower® schemaläggningsverktyg

Med Automower® schemaläggningsverktyg är det enkelt att ställa in ett klippschema baserat på gräsmattans storlek och klipparens dagliga klippkapacitet. Det tar fram ett rekommenderat schema utifrån gräsmattans totala storlek, klipparmodell och nödvändig tid för klippning och laddning. I det rekommenderade schemat ingår frekvens (dagar per vecka) och timmar per dag.

Kompatibla Automower®-modeller

Krav för att använda schemaläggningsverktyget

• Automower® Connect-appen: Verktyget är tillgängligt via Automower® Connect-appen.
  • Anslutning till Husqvarna Cloud: För att använda verktyget krävs att klipparen är ansluten via Wi-Fi- eller mobilanslutning till Husqvarna Cloud.
  • Installation med begränsningskabel: Endast tillgängligt för installation med begränsningskabel och inte för EPOS™-installationer.
  • Ett enda arbetsområde: Verktyget är begränsat till installationer med ett enda arbetsområde.

Så här ställer du in klippschemat

1. Öppna Automower® Connect-appen.
  2. Välj gräsklippare.
  3. Bläddra nedåt och klicka på Kom igång för att välja schemaläggningsverktyget.
  4. Välj Börja.
  5. Ange storlek på gräsmattan. Om AIM-kartan (Min gräsmatta) redan har skapats är gräsmattans storlek redan ifylld. Du kan ändra storleken manuellt om det behövs.
  6. Klicka på Nästa för att skapa ditt föreslagna schema.
  7. Välj Använd det här schemat för att bekräfta schemat.

När du följer det föreslagna schemat fördelar gräsklipparen automatiskt den rekommenderade klipptiden under de föreslagna dagarna. Det säkerställer optimalt underhåll av gräsmattan.

Övrig information

• Manuella justeringar: När det nya schemat har skapats kan du justera de aktiva klipptiderna manuellt.
  • Flera arbetsområden: Om du skapar ett schema med verktyget och senare lägger till ytterligare ett arbetsområde syns schemaläggningsverktyget inte längre i appen. Det tidigare skapade schemat för ditt arbetsområde förblir dock aktivt.
  • Väderförhållanden: Schemaläggningsverktyget anpassar inte rekommendationerna baserat på väderprognoser eller lokala årstidsförhållanden. Råd om klippning vid olika väderförhållanden och årstider finns i avsnittet ”Klippningstips” i schemaläggningsverktyget.
  • Arbetsområdets komplexitet: Verktyget justerar inte rekommendationer baserat på hinder som dammar eller träd.