Hvor lang levetid har BLi-X-batteriet?

Levetiden til et Husqvarna BLi-batteri avhenger av bruksområde og bruk.

Vanligvis er levetiden til Husqvarnas BLi-batterier opptil 600 hele sykluser for forbrukerbatterier og opptil 1500 hele sykluser for profesjonelle batterier.

En hel syklus vil si én fullført lading og utlading.

Forbrukerbatterier

BLi10, BLi20, BLi22, BLi30, 40-B70, 40-B140

Profesjonelle batterier

BLi100, BLi200, BLi200X, BLi300, BLi950X

Levetidsfaktorer for BLi-batterier

Driftstemperaturer

Ekstreme temperaturer kan ha betydelig innvirkning på batteriets levetid. Høye temperaturer gir raskere kjemiske reaksjoner i batteriet, noe som fører til raskere degradering.

På samme måte kan svært lave temperaturer redusere batteriets ytelse og kapasitet.

Bruksområde

Levetiden til batteriet avhenger også av hvilket verktøy batteriet brukes i.

Hvis du bruker batteriet i en hekksaks, kan batteriet vare lenger enn hvis du bruker det i en løvblåser eller buskrydder, der batteriet må håndtere mer konstant og høy belastning over lengre tid.

Utladingsdybde

Dyp utlading (bruk av mer av batteriets kapasitet) kan forkorte batteriets levetid. Grunne utladninger er mer skånsomme mot batteriet.

Vi anbefaler at du unngår å lade batteriet helt ut, når det er mulig.

Ladestatus

Hvis du oppbevarer batteriet helt utladet eller helt fulladet over lengre tid, kan det bli svekket.

Ideelt sett bør batteriet holdes ved ca. 50 % ladestatus ved lagring over lengre tid.

Lagringsforhold

Å oppbevare et litiumionbatteri på et kjølig og tørt sted ved moderate temperaturer, bidrar til å opprettholde helsen. Unngå å la det ligge i en varm bil eller utsette det for direkte sollys.

Generelt sett opplever batteriet aldring og tap av kapasitet over tid, selv når det ikke er i bruk.