Automower®02.07.2024

Feilsøking av problemer med Wi-Fi-tilkobling til Automower®-robotgressklippere

Denne veiledningen gjelder kun for Automower®-modeller som støtter Wi-Fi.

En Wi-Fi-tilkobling gir vanligvis en stabil tilkobling til Husqvarna-skyen og Automower® Connect-appen. Men du kan av og til støte på problemer med at robotgressklipperen kobles fra Wi-Fi-nettverket.

Hva skjer når klipperen kobles fra Wi-Fi-nettverket?

• Modeller med bare Wi-Fi: En Automower®-modell som kommuniserer med Husqvarna-skyen bare ved hjelp av Wi-Fi, vises som frakoblet i Automower® Connect-appen hvis det ikke finnes noe Wi-Fi-signal. Dette er normalt hvis Wi-Fi-nettverket ikke dekker hele arbeidsområdet til klipperen.
  • Mobil- og Wi-Fi-modeller: En Automower®-modell som kommuniserer med Husqvarna-skyen ved hjelp av både mobil- og Wi-Fi-tilkobling, bytter automatisk til en mobiltilkobling hvis det ikke finnes noe Wi-Fi-signal.

Når en modell med bare Wi-Fi er koblet fra Wi-Fi-nettverket, gjelder følgende:

• Klipperen vil fortsette å klippe plenen i henhold til tidsplanen, men den kan ikke kommunisere med Husqvarna-skyen. Du kan fortsatt styre klipperen med Automower® Connect-appen hvis du er innenfor 30 meter (100 fot) fra klipperen og koblet til via Bluetooth.
  • Kommandoer som sendes ved hjelp av smarthjemtjenester, for eksempel Google Home, Amazon Alexa og IFTTT, mottas ikke av klipperen.
  • Så snart klipperen registrerer et nettverkssignal, vil den automatisk kobles til Husqvarna-skyen. Dette gjør at du kan du styre klipperen som vanlig med Automower® Connect-appen og smarthjemtjenester. Tilkoblingsstatusen til klipperen vises på Automower® Connect-dashbordet.

Hvorfor vises klipperen min som frakoblet?

Det kan være flere grunner til at klipperen frakobles, blant annet:

• Det er ikke lagt til noe Wi-Fi-nettverk i Automower® Connect-appen.
  • Alle Wi-Fi-nettverk er fjernet.
  • Det er ikke noe Wi-Fi-signal fra Wi-Fi-nettverksruteren, kanskje på grunn av strømbrudd.
  • Wi-Fi-nettverket er ikke koblet til Internett.
  • Wi-Fi-signalet er for svakt fordi klipperen er utenfor rekkevidden til de tilgjengelige Wi-Fi-nettverkene.

Feilsøke en Wi-Fi-tilkobling

Hvis du ikke løser problemet ved å starte gressklipperen og den mobile enheten på nytt, må du feilsøke videre. Produktassistenten vår kan veilede deg og gi trinnvise løsninger basert på dine spesifikke forhold.

Åpne Produktassistent

Du kan også prøve følgende:

1. Start gressklipperen på nytt ved å slå av produktet og deretter på igjen.
  2. Start telefonen på nytt.
  3. Start Automower® Connect-appen på nytt. iOS | Android
  4. Sørg for å ha den nyeste versjonen av Automower® Connect-appen. App Store | Google Play
  5. Kontroller at telefonen har Internett-forbindelse.
  6. Kontroller at et Wi-Fi-nettverk er lagt til. Velg Mer > Innstillinger > Automower® Connect > Wi-Fi i Automower® Connect-appen. Koble klipperen til et Wi-Fi-nettverk hvis Wi-Fi ikke er lagt til.
  7. Hvis det oppstår et strømbrudd, må du vente til strømmen er tilbake.
  8. Kontroller at ruteren fungerer som normalt og sender ut et Wi-Fi-signal.
  9. Kontroller at Wi-Fi-nettverket er koblet til Internett.
  10. Forsterk Wi-Fi-signalet hvis det er svakt.

Kontrollere og forbedre Wi-Fi-signalet

For best mulig resultat anbefaler vi at du sørger for at Wi-Fi-nettverket dekker hele plenen. Hvis signalet er svakt i noen deler av arbeidsområdet, kan det være lurt å forsterke signalet, for eksempel ved å bruke nettverkforlengere. Tredjepartsleverandører tilbyr forlengere som er spesielt beregnet for utendørs bruk.

Du kan kontrollere signalstyrken til Wi-Fi-nettverket i området der robotgressklipperen for øyeblikket befinner seg, i Automower® Connect-appen.

1. Åpne Automower® Connect-appen, og logg på.
  2. Velg Mer > Innstillinger > Automower® Connect.
  3. Angi PIN-koden.
  4. Kontroller signalstyrken under Wi-Fi.

Fungerer det fortsatt ikke?

Hvis du har prøvd metodene ovenfor, men tilkoblingen fremdeles ikke fungerer, kan du kontakte den lokale Husqvarna-forhandleren din.