Robotmaaiers1-10-2024

Met behulp van de Automower® Scheduler Tool

Met de Automower® Scheduler Tool kunt u eenvoudig uw schema opstellen op basis van uw gazongrootte en de dagelijkse maaicapaciteit van de maaier. Er wordt een aanbevolen schema gegeven, rekening houdend met de totale grootte van het gazon, het maaiermodel en de benodigde tijd voor maaien en opladen. Het aanbevolen schema omvat de frequentie (dagen per week) en uren per dag.

Compatibele Automower®-modellen

Vereisten voor het gebruik van de Scheduler Tool

• Automower® Connect-app: De tool is toegankelijk via de Automower® Connect-app.
  • Verbinding met de Husqvarna Cloud: Voor deze tool moet de maaier via wifi of een mobiele verbinding met de Husqvarna Cloud zijn verbonden.
  • Plaatsing van begrenzingsdraad: Alleen beschikbaar voor installaties met begrenzingsdraad, niet voor EPOS™-installaties.
  • Enkel werkgebied: De tool is beperkt tot installaties met één werkgebied.

Uw maaischema instellen

1. Open de Automower® Connect-app.
  2. Selecteer uw maaier.
  3. Blader omlaag en klik op Aan de slag om de Scheduler Tool te selecteren.
  4. Selecteer Begin.
  5. Voer de grootte van uw gazon in. Als de AIM-kaart (Mijn gazon) al is gemaakt, wordt de gazongrootte vooraf gevuld. U kunt het formaat indien nodig handmatig wijzigen.
  6. Klik op Volgende om uw voorgestelde schema te maken.
  7. Selecteer Gebruik dit schema om het schema te bevestigen.

Door het voorgestelde schema te volgen, verdeelt uw maaier automatisch de aanbevolen maaitijd over de voorgestelde dagen, zodat optimaal gazononderhoud wordt gegarandeerd.

Aanvullende informatie

• Handmatige aanpassingen: Zodra het nieuwe schema is gemaakt, kunt u de actieve maaitijden handmatig aanpassen.
  • Meerdere werkgebieden: Als u een schema maakt met de tool en later een extra werkgebied toevoegt, is de Scheduler Tool niet meer zichtbaar in de app. Het eerder gemaakte schema voor uw werkgebied blijft echter actief.
  • Weersomstandigheden: De Scheduler Tool past de aanbevelingen niet aan op basis van weersverwachtingen of lokale seizoenscondities. Raadpleeg het gedeelte "Maaitips" in de Scheduler Tool voor advies over maaien in verschillende weersomstandigheden en seizoenen.
  • Complexiteit werkgebied: De tool past de aanbevelingen niet aan op basis van obstakels zoals vijvers of bomen.