Wat is Husqvarna Fleet Services™?

Husqvarna Fleet Services™ is een professionele service die u helpt uw materieel effectief te bewaken. Met machinesensoren en ingebouwde connectiviteit kunt u verschillende typen machines volgen, waaronder kettingzagen, robotmaaiers, heggenscharen en bladblazers. Als u verbonden bent met Husqvarna Fleet Services™ krijgt u in real time inzicht in waar uw machines zijn, hoeveel ze zijn gebruikt en wanneer ze onderhoud of vervanging vereisen.

Belangrijkste onderdelen van Husqvarna Fleet Services™

Husqvarna Fleet Services™-account

Het Husqvarna Fleet Services™-account van uw organisatie slaat al uw gegevens veilig op in de cloud, zodat u altijd en overal toegang ertoe hebt.

Registreren voor Husqvarna Fleet Services™

Machinesensor Husqvarna Fleet Services™

De Husqvarna Fleet Services™-machinesensor wordt bevestigd aan een uitrustingsstuk om het gebruik en de laatst bekende locatie ervan te bewaken. Het ingebouwde geheugen van de sensor slaat de gegevens op, die vervolgens via Bluetooth worden verzonden naar de Husqvarna Fleet Services™-app op locatie of naar de Husqvarna Fleet Gateway-app als de uitrusting terug is in de inventaris. Als een machine bijvoorbeeld 8 uur per dag wordt gebruikt, kunnen er ongeveer 3-4 weken aan gebruiksgegevens worden opgeslagen in de sensor. Merk op dat de sensor niet zelf de locatie weergeeft, maar afhankelijk is van de mobiele of gateway-app van Husqvarna Fleet Services™.

Een Husqvarna Fleet-machinesensor installeren voor gebruik met Husqvarna Fleet Services™.

Husqvarna-machines met geïntegreerde sensoren

Bepaalde Husqvarna-machines hebben een geïntegreerde Bluetooth Low Energy-sensor (BLE-sensor) en zijn hierdoor voorbereid voor Husqvarna Fleet Services™. Dit betekent dat u geen afzonderlijke Husqvarna Fleet Services™-machinesensor hoeft te bestellen en installeren. Voeg het product eenvoudigweg toe aan uw account en activeer de geïntegreerde sensor op uw product.

Automower®-modellen

Voor Automower®-modellen van de 500- of X-line-serie en eenheden die zijn uitgerust met een Automower® Connect-set, is geen externe sensor vereist. Deze worden geleverd met geïntegreerde connectiviteit en gps, zodat u hun positie en status kunt volgen, meldingen kunt ontvangen en instellingen kunt wijzigen, en dat alles in real time op uw telefoon, tablet of laptop.

Husqvarna Fleet Services™ mobiele app

De Husqvarna Fleet Services™ mobiele app verzamelt alle machinegegevens via Bluetooth wanneer de machines binnen een bereik van 0-100 meter zijn (0-30 meter bij belemmerd zicht) van uw mobiel apparaat. De app geeft u en uw collega's eenvoudig toegang tot uw gegevens en de laatst bekende locatie van uw machines. De gegevens worden geüpload naar uw account, waar u ook bent, mits het apparaat een internetverbinding heeft. De mobiele app is beschikbaar voor iOS en Android.

Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app

De Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app is een thuisoplossing die de verzamelde gegevens van de sensoren via Bluetooth verzendt en uploadt naar uw account. Als u het gatewayapparaat in uw opslagruimte installeert, kunt u de gegevens uploaden en zorgen dat alle uitrusting goed is ingecheckt na afloop van de werkdag. Merk op dat de gateway-app alleen beschikbaar is voor Android.

Wat is een Husqvarna Fleet Services™-gateway en hoe stel ik deze in?

Husqvarna Fleet Services™-webportaal

Nadat de gegevens zijn geüpload naar uw account, kunt u de gegevens direct inzien via de Husqvarna Fleet Services™-webinterface vanaf uw computer of tablet. Alle gegevens worden veilig opgeslagen in de cloud van de Husqvarna Fleet Services™-account van uw organisatie, zodat u vanaf overal toegang hebt tot de gegevens.

Gegevensverzameling

De gegevens van uw materieel worden door de gateway of de Husqvarna Fleet Services™-app via Bluetooth verzonden naar Husqvarna Fleet Services™ (tenzij het een Automower®-robotmaaier betreft; in dat geval wordt het mobiele netwerk gebruikt). Gegevens kunnen op twee manieren worden verzameld, in het veld of in de werkplaats.

• In de werkplaats - Met de Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app
    Als u een Android-apparaat hebt met de Husqvarna Fleet Services™ Gateway-app die altijd in de werkplaats actief is, worden alle vastgelegde gegevens automatisch geüpload wanneer machines na een dienst worden teruggebracht voor opslag.
  • In het veld - Met de mobiele Husqvarna Fleet Services™-app
    Wanneer u aan het werk bent en de machine uitschakelt voor een pauze of omdat u klaar bent met werken, kunnen alle nieuwe machinegegevens eenvoudig worden verzameld. U hoeft zich alleen maar aan te melden bij de Husqvarna Fleet Services™-app op uw telefoon en alle gegevens worden automatisch naar uw account geüpload.

Door de Husqvarna Fleet Services™-gateway en de mobiele app te combineren, zorgt u dat uw cloud-account altijd actuele machinegegevens bevat, die eenvoudig toegankelijk zijn vanaf elk apparaat.

Wanneer en hoe worden sensorgegevens van Husqvarna Fleet-machines geüpload naar Husqvarna Fleet Services™?