Robotmaaiers18/09/2024

Foutmelding: Communicatieprobleem referentiestation - Automower® met EPOS™-technologie

De fout Communicatieprobleem referentiestation duidt op problemen met de verbinding tussen uw Automower®-robotmaaier en het EPOS™ - referentiestation. Hier volgen de mogelijke oorzaken en hoe deze kunnen worden opgelost:

Maaier niet verbonden

De maaier is niet verbonden met het referentiestation. Mogelijke oplossingen:

  • Start de maaier opnieuw: Schakel de maaier uit en weer in om deze opnieuw te starten.
  • Start het referentiestation opnieuw op: Koppel het referentiestation los, wacht even en sluit het referentiestation weer aan.
  • Koppel de maaier met het referentiestation: Koppel de maaier met het referentiestation in de Automower® Connect-app. Ga naar Mijn maaiers > Selecteer uw maaier > Selecteer EPOS™-instelling en volg de instructies om een verbinding tot stand te brengen.

Onjuiste installatie

Controleer het volgende om er zeker van te zijn dat het referentiestation correct is geïnstalleerd:

  • Volledig zicht op de lucht: Zorg ervoor dat het referentiestation vrij zicht op de lucht heeft (minimaal 135 graden).
  • Minimale hoogte: Installeer het referentiestation op een hoogte van ten minste 2 m/6.5 ft.
  • Afstand tot de maaier: De afstand tussen het referentiestation en de robotmaaier moet minder zijn dan 100 m/330 ft. Houd er rekening mee dat voorwerpen ertussen deze afstand kunnen verkleinen.
  • Wandmontage: U kunt het referentiestation op een paal of aan een wand monteren. Bij installatie aan een wand, moet u ervoor zorgen dat de bovenkant van het referentiestation boven de wand uitsteekt.
  • Interferentie: Controleer op metalen voorwerpen die het signaal van het referentiestation kunnen verstoren.

Zwak radiosignaal

Test of de maaier het radiosignaal van het referentiestation in het gehele werkgebied ontvangt. Als dit niet het geval is, kunt u overwegen het referentiestation opnieuw te installeren of de kaartinstallatie bij te werken.

Stroomstoring

Controleer de oorzaak van de stroomstoring die van invloed is op het referentiestation en verhelp deze, of wacht tot de stroomtoevoer is hersteld.

Fout referentiestation (led knippert rood)

Koppel de voeding naar het referentiestation los en sluit deze weer aan om het opnieuw op te starten. Neem contact op met uw lokale Husqvarna-dealer indien het probleem zich blijft voordoen.

Interferentie

Er kan interferentie zijn van een ander referentiestation of andere radiosystemen in de buurt. Koppel het referentiestation los, wacht even en sluit het referentiestation weer aan.Als het probleem zich blijft voordoen, neem dan contact op met uw lokale Husqvarna-dealer.

Gerelateerde artikelen: Problemen met het referentiestation tijdens EPOS™-instelling oplossen

Was dit artikel nuttig?