Robotmaaiers22/08/2024

De pincode van de Automower® wijzigen of herstellen

Informatie over het wijzigen, herstellen en oplossen van problemen met de pincode van uw Husqvarna Automower®-robotmaaier.

Als u de huidige pincode weet, kunt u de code op de maaier of in de Automower® Connect-app wijzigen, afhankelijk van uw maaiermodel.

Wijzig de pincode op de maaier:

1. Navigeer naar Menu op het toetsenblok van de maaier.
  2. Selecteer Beveiliging (vergrendelingssymbool).
  3. Ga naar Geavanceerd.
  4. Selecteer Pincode wijzigen en voer uw nieuwe pincode in.
  5. Uw nieuwe pincode is nu ingesteld.

Herstellen van de pincode in de Automower® Connect-app:

1. Open de Automower® Connect-app om verbinding te maken met uw maaier via Bluetooth.
  2. Ga naar Instellingen.
  3. Ga naar Beveiliging en voer de huidige pincode in.
  4. Selecteer Pincode wijzigen en voer uw huidige pincode in.
  5. Voer de nieuwe pincode in.
  6. Uw nieuwe pincode is nu ingesteld.

Als u de pincode van uw Automower®-robotmaaier bent vergeten of kwijtgeraakt, kunt u deze herstellen met de Automower® Connect-app of door contact op te nemen met een dealer. Het herstelproces is afhankelijk van de status van uw maaier, het Automower®-model en het besturingssysteem van uw smartphone.

Voor iOS-gebruikers: Herstel de pincode via de Automower® Connect-app

De vereisten voor het herstellen van de pincode van de maaier via de Automower® Connect-app zijn:

• Een maaier met een firmwareversie vanaf 10 december 2021 of later.
  • Laatste versie van de Automower® Connect-app.
  • Een actieve Bluetooth- of mobiele verbinding met de maaier.

Als aan deze vereisten is voldaan, volgt u deze stappen:

1. Open de Automower® Connect-app om verbinding te maken met uw maaier via Bluetooth.
  2. Wanneer u wordt gevraagd de pincode in te voeren, tikt u op Pincode vergeten.
  3. De pincode wordt nu in een e-mail verzonden naar alle gebruikers die de maaier hebben toegevoegd aan hun Automower® Connect-account voor connectiviteit over lange afstand (via mobiele communicatie of wifi-communicatie).

Opmerking: Als een Bluetooth-verbinding met de maaier niet mogelijk is, neem dan contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer om de pincode te herstellen.

Voor Android-gebruikers: Contact opnemen met een Husqvarna-dealer

Momenteel werken de stappen voor herstel van de pincode in de Automower® Connect-app alleen voor iOS-gebruikers. Als u de app hebt geïnstalleerd op een Android-apparaat, neem dan contact op met uw plaatselijke Husqvarna-dealer om de pincode voor uw robotmaaier te herstellen. Vergeet bij het bezoek aan uw dealer niet uw ID-kaart, het serienummer en een aankoopbewijs of eigendomsbewijs van de maaier mee te nemen, zoals de originele aankoopbon.

Als u vijf keer achter elkaar de verkeerde pincode voor uw Automower®-robotmaaier invoert, wordt het product voor een bepaalde tijdsduur vergrendeld. Deze vergrendelingsduur wordt verlengd bij elke nieuwe onjuiste poging. Wacht tot de periode voorbij is en voer vervolgens de correcte pincode in. Afhankelijk van uw alarminstellingen kan het alarm afgaan als u de verkeerde pincode invoert. Het alarm stopt wanneer de juiste pincode wordt ingevoerd.